Richard Larsen, København

Richard Larsen (født 23.marts 1883 i København) var uddannet maskinsnedker og en af Danmarks første banjobyggere. Vi ved kun ganske lidt om ham….endnu…

Han havde tre børn, hvoraf den mellemste var født i Hjørring, og de to andre i København….så på et tidspunkt opholdt han sig der, inden han returnerede til København i 1913.

Der er ikke oplysninger om ham fra folketællingen 1916, men i 1921 er han registreret med bolig og arbejdssted i Rantzausgade 58A . Her er han opført som Rikart Sigfred Larsen. I 1940 bor han stadig samme sted og nu er hans navn stavet Richard Larsen, og det er anført at han arbejder på Jagtvejens Maskinsnedkeri, så på det tidspunkt var banjoproduktionen nok ikke så høj.

Her annonce fra Dansk Musiker Tidskrift, 1922

På nuværende tidspunkt kender jeg kun til tre instrumenter, men har hørt om to mere. Banjoeksperten “Banjo-Ole” Nielsen fra Vordingborg (Banjo-Biksen), fortæller at noget særligt ved Rich.Larsens banjoer er den konkave bagside :

Mandolinbanjo

Dette instrument tilhørte Osvald Augustus Jensen (f.1903) , som spillede på den i tyverne. Han skulle efter sigende have været ret dygtig, men holdt op med at spille da han blev gift. Instrumentet har siden været i familiens eje , indtil nu , hvor webmuseet har overtaget det.

Endnu en, med ikke konkav bagside

med tilladelse fra D.E.R.

Tenorbanjo